Vakantiewoning De Voorzorg

Omgeving en uitgaan

 

In de vakantiewoning ligt een map met folders etc van allerlei restaurants en bezienswaardigheden uit de omgeving. Verder liggen er fietskaarten van de diverse fietsroutes die langs de vakantiewoning lopen, de borden staan op 25 meter van de woning:

 

 

    ecoroute_200x194

Binnen een straal van 10 kilometer kunt u minstens 10 landgoederen vinden. Deze zijn ondermeer via fietsroutes met elkaar verbonden.

Colchof1_225x300       wetering1_226x300

Landgoed “De Colckhof” (foto hierboven en hieronder) is een directie buur, het dateert uit 1840, maar werd al in de 14e eeuw genoemd. Het is ongeveer 40 hectare groot en is nu in bezit en wordt beheert door Natuurmonumenten.

Op dit landgoed staan bijzonder mooie huizen en vooral leuke bezienswaardigheden zoals de oude slingerlanen, het theekoepeltje uit 1840, de oude druivenkas en het stenen monument voor de gestorven ezel.

Direct grenzend aan Landgoed De Colckhof ligt Landgoed Den Alerdinck, zie foto hieronder. Het is ca 60 ha groot. Vanuit De Voorzorg loopt een wandelroute via De Colckhof en Den Alerdinck. Deze route is met groene pijlen aangegeven.

Boven: Landgoed Den Alerdinck, onder: Uitzicht op Landgoed Den Alerdinck vanaf Laag Zuthem, foto’s van Ekke de Haan:

 

In de stad Zwolle (ca 12 km) is van alles te doen: Musea, stadswandelingen, winkelen, uitgaan etc. In Raalte (ca 10 km) is het heel leuk winkelen.

In Heino (ca 3 km) kunt u alle dagelijkse boodschappen halen (4 supermarkten: AH, Boni, Aldi en Budgetfood).

nijenhuis_261x300

Verder mag een bezoek aan museum “Het Nijenhuis” (foto hierboven) niet ontbreken.

In de regio zijn veel restaurants en eetgelegenheden. Binnen een straal van 5 km vindt u onder meer het eetcafé “De Olde Wettering” in Lierderholthuis. Verder even buiten Heino Het Buitenhuys (richting Raalte) en “De Veldhoek” (richting Lemelerveld). In het centrum van Heino de restaurants “Buuffie’s”, “Marktzicht”, “Bij Negen” “La Dolce Vita” (italiaans) en restaurant “Hong Bin” (chinees). Verder nog 3 snackbars.

dewittegans_400x248

Enkele kilometers buiten Heino, richting Dalfsen, ligt het restaurant “De Witte Gans” (foto hierboven).