Vakantiewoning De Voorzorg

Surrounding and activities

In de vakantiewoning ligt een map met folders etc van allerlei restaurants en bezienswaardigheden uit de omgeving. Verder liggen er fietskaarten van de diverse fietsroutes die langs de vakantiewoning lopen, de borden staan op 25 meter van de woning:

 

 

    ecoroute_200x194

Binnen een straal van 10 kilometer kunt u minstens 10 landgoederen vinden. Deze zijn ondermeer via fietsroutes met elkaar verbonden.

Colchof1_225x300 wetering1_226x300

Landgoed “De Colckhof” (foto hierboven) is een directie buur, het dateert uit 1840, maar werd al in de 14e genoemd. Het is ongeveer 40 hectare groot en is nu in bezit en wordt beheert door Natuurmonumenten. Op dit landgoed staan bijzonder mooie huizen en vooral leuke bezienswaardigheden zoals de oude slingerlanen, het theekoepeltje uit 1840, de oude kasmuren en het vierkante monument voor de gestorven ezel.

In de stad Zwolle (ca 12 km) is van alles te doen: Musea, stadswandelingen, winkelen, uitgaan etc. In Raalte (ca 10 km) is het heel leuk winkelen.

In Heino (ca 3 km) kunt u alle dagelijkse boodschappen halen (4 supermarkten: AH, Boni, Budgetfood en Aldi), en er is een bezoekerscentrum met daarin een balie met toeristische benodigdheden zoals fiets- en wandelkaarten etc.

nijenhuis_261x300

Verder mag een bezoek aan museum “Het Nijenhuis” (foto hierboven) niet ontbreken.

In de regio zijn veel restaurants en eetgelegenheden. Binnen een straal van 5 km vindt u onder meer het eetcafé “De Olde Wettering” in Lierderholthuis. Verder even buiten Heino restaurant “t Hooge Huus” en steengrillrestaurant “Jan Steen”. In het centrum van Heino de restaurants “Marktzicht”, “Oortwijn” “La Dolce Vita” (italiaans) en restaurant “Hong Bin” (chinees).

dewittegans_400x248

Enkele kilometers buiten Heino, richting Dalfsen, ligt het toprestaurant “De Witte Gans” (foto hierboven).